Internationaal

2022 Acantus met Vokalensemble Ton in Ton uit Eisenstadt

2 – 6 juli 2022 Wien – Eisenstadt – Mörbisch – Bratislava (A)

We bezochten de mooie steden Wenen, Bratislava en Eisenstadt. We hebben goed gezongen en maakten kennis met een fijn vocaal ensemble Ton in Ton van onze Vlaamse Linde. We waren even bij Joseph Haydn, de Esterhazy’s, aan de Neusidler See. Het was een topreisje!

 

2019 – Utrecht (NL)
De verbroedering en verzustering met het Utrechts stadsbestuur en de Sint-Maarten comités uit Beveren, Utrecht én Leiden was hartverwarmend.
We brachten voor een warm, aandachtig en dankbaar publiek een concert  in de St.-Aloysiuskerk. We zongen onze nieuwste stukken en we deden onze Vlaamse componisten verdiende eer aan.

 

2018 – Keulen (Duitsland)
Opluisteren van het Mittagsgebet in de Kölner Dom en van de eredienst
in de kerk van Sankt Maria im Kapitol.

2017 – Manchester (UK)
Heel fijn contact met de Chorale en de dirigente. We zongen een fraai concert, vereerd met de aanwezigheid van de Lord Mayor, en zijn Lady Mayoress. Zondag een eredienst met de 2 koren, met de uitvoering van onze mis van Močnik en samenzang door beide koren. 


2016 Bezoek van Manchester Chorale (UK) 
De reis naar België was onvergetelijk! De gezamenlijke concerten waren top en… het belgisch bier was super! Vier hemelse dagen!
Rachmaninov’s Tebje Pajom klonk zeer aangrijpend in de Sint-Carolus Borromeuskerk.


2016 – Catalonië (Spanje)
Wat was me dat voor een belevenis, die Barcelona-reis! De ontvangsten waren onvervalst Catalaans: tapa’s, drank, dans en hartelijkheid! De concerten! De doop! De bezoeken! We kijken met genoegen en blijdschap terug op deze intense vierdaagse, op schitterende wijze georganiseerd door ‘de Catasons’. Amigos para siempre.

2015 Bezoek van ‘Coral Catasons’ (Catalonië, Spanje) 
Acantus en Coral Catasons onmoetten elkaar op Vlaamse bodem. De Catalanen werden onthaald op een gevarieerd programma met rondleidingen door Antwerpen, Gent en Brussel, een bezoek aan het Europees Parlement, een ontvangst door het gemeentebestuur op Cortewalle, een barbecue met zangstonde, concerten en het opluisteren van een mis. 

2014 – Parijs (Frankrijk)
Concert in de Eglise de la Madeleine. We brachten uitsluitend muziek uit de negentiende en twintigste eeuw. Een internationaal publiek genoot van Tinel, De Boeck, Van Nuffel en Nees. Er stond ook Europese muziek op het programma. Hera Wyckers bespeelde het magistrale Cavaillé-Coll-orgel. 

2013 – Verona en Venetië (Italië)
Deelname aan Festival Corale Verona Garda Estate. Het goed gevulde programma bevatte profane optredens en missen. 
Op de terugreis bezochten we Venetië en verzorgden er een eredienst
in de Basilica San Marco. 

2012  – Amiens en omgeving (Frankrijk)
Mooie muziek van de Vlaamse componist Flor Peeters galmde door de Franse kathedraal. 6 koorleden werden muzikaal gedoopt op het kathedraalplein. 

2009 – Portugal
Een mooie Lisboa story: Acantus en Faith in de galmende kloostertuin van Jeronimos, het afdak, de ladder en het balkonnetje van de Chapito. De fado heeft zijn eigen leven geleid tijdens deze droomreis.

2008  Bezoek van Kairos (Polen)
Witam! 
De herinneringen aan de eerste uitwisseling in 1990 waren niet uit de lucht: het werd een emotioneel en hartelijk weerzien, met hoogstaande concerten in Sint-Niklaas en Haasdonk en … misschien een vervolg in Polen? 

2007 – Luxemburg
Proeven van de moezelwijn, een stadsbezoek, een mooie eredienst door Erwin begeleid op het geweldig orgel in de prachtige Eglise Saint-Martin van Dudelange. 

2006 Bezoek van Vox Carniolus (Slovenië) naar Vlaanderen. 
Een feest van verbroedering en vriendschap, een muzikaal feest tijdens de twee schitterende concerten: in Sombeke en Beveren. Ze bezochten met ons een flink stuk van het Vlaamse land.

2005 – Slovenië 
Een droomreis … met mooie concerten in Bled, Kranjska Gora en in Koroska Bela met het gastkoor Vox Carniolus. 

2004 – Arras en Rijsel (Frankrijk)
Opluisteren van de eredienst in de Cathédrale Notre-Dame-de-la-Treille

2002 – Rome en Umbrië 
(Vatikaanstad en Italië)

Opluisteren van de eredienst in de Basilica Papale San Pietro, een schitterend concert in Assisi, en een puike a capella-prestatie in San Giustino.  

2001 – Reims (Frankrijk)
Opluisteren van de eredienst in de Cathédrale Notre-Dame. 
 

1999 – Canterbury (Groot-Brittannië)
Tea-time in de tuin voor “The good Companions of Beveren”, na het opluisteren van de eredienst in de All Saints Church in Tudeley.

1998 – Praag (Tsjechië)
Er werd geconcerteerd in de kerk van “Het Kindje Jezus van Praag”, de Ludmillakerk, de Maria Sneeuwkerk. 
Onze kleurrijke bende gaf een schitterend
miniconcertje op het oude stadsplein, het midden van Europa. In Villa Bertramka , het verblijf van W.A.Mozart, weerklonk het Ave Verum Corpus. 

1996 – Hillerod (Denemarken)
Een tegenbezoek op uitnodiging van het 
Frederiksborg Kammerkor uit Hillerod. Uitvoeringen in Engholm, Hillerod en Soborg. Op het programma voornamelijk Vlaamse koormuziek van Tinel, Termont, D’Hollander, Nees, naast werk van de Monte, Purcell, Duruflé en Britten. 

1995
Ontvangst Frederiksborg Kammerkor uit Hillerod, Denemarken. 

1994 – Koblenz (Duitsland)
Concerten in de Liebfrauenkirche en op de promenade in Bad Ems. 


1993 – Hongarije
Op uitnodiging van het Béla Bartokkoor uit Boedapest, concerteerde het koor in Boedapest, Buda en Vàl . Het voerde o.a.werk uit van H. Schütz, V. Nees, Z. Kodaly en W. Vogel. 


1992
Ontvangst Budapest Béla Bartok University Choir uit Boedapest, Hongarije.

1991 – Straatsburg (Frankrijk)
Uitvoering van de mis van Ph. De Monte in de Cathédrale Notre-Dame.


1990 – Polen.
Een concertreis op uitnodiging van het zeer gastvrije Chor Akademicki UMCS van Lublin, met concerten te Lublin (uitgezonden op de Poolse radio), Warschau en Kazimierz Dolny.
Opluisteren van de eredienst in de Thomaskirche in Leipzig (Duitsland).


1989 – Parijs (Frankrijk)
Opluisteren van de eredienst in de Cathédrale Notre-Dame met werk van F. Peeters en J. Van Nuffel voor 5 à 6000 luisteraars. 
Ontvangst Chor Akademicki UMCS (Lublin, Polen).