Steun ons

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

Dat de coronacrisis ook ernstige gevolgen heeft voor het koor Acantus, zal u niet verbazen. Een goed jaar geleden,dachten we dat we na enkele weken wel weer zouden kunnen beginnen repeteren. Er stond immers heel wat op het programma, zoals de World Choir Games, een uitwisseling met een Oostenrijks koor, het jubileumconcert voor KPSK enz.

Inmiddels zijn we een jaar verder. O ja, we mochten even terug repeteren. In september konden we heropstarten: zingen met mondmasker, 2 meter afstand tussen de zangers, spatwanden tussen dirigent en zangers, een externe coördinator, protocollen. Het bestuur spaarde kosten noch moeite om die heropstart te realiseren in veilige omstandigheden. We kochten desinfecteermateriaal, een headset microfoon, de genoemde spatwanden, we huurden een geschikte kerkruimte… Na 7 repetities, die goed verliepen, mochten we terug ‘inpakken’. Nu is het wachten op een nieuwe, en hopelijk definitieve heropstart.

Toch zat Acantus intussen niet stil. We hielden de band tussen de koorleden warm, door regelmatig mailverkeer. We zorgden voor een attentie met nieuwjaar, samen met een digitale nieuwjaarsreceptie. Ook met Pasen mochten onze koorleden een fijne attentie ontvangen. Ons tijdschrift Akantje bleef verschijnen, en de nieuwsbrief liet ‘onze stem’ ook aan de buitenwereld horen. We waren met 2 fragmenten te horen in een youtube-‘kerstspecial’ van Koor&Stem.

In afwachting dat we nog in 2021 écht kunnen zingen, bereiden we ons achter de schermen reeds voor op het jaar 2022. Acantus, voorheen Sint-Martinuskoor, bestaat dan 75 jaar! Het gonst van activiteit door het bestuur en enkele werkgroepen. Het wordt een bruisend feestjaar: academische zitting, korenontmoeting, feestweekeinde, reis naar Oostenrijk, flashmob, en als kers op de taart een groots jubileumconcert met orkest en solisten. We zullen een boekje publiceren waarin een licht wordt geworpen op diverse aspecten van 75 jaar Acantus. Deze jubileumpublicatie zal u aangeboden worden o.a. via voorintekening.

In ‘non-covid’ tijden kreeg u deze brief na nieuwjaar. Door omstandigheden is het nu na Pasen. Hopelijk geen…juist, geen vijgen na Pasen. Ook al kunnen we op dit ogenblik nog niet samen zingen, repeteren, uitvoeren, toch durven wij u opnieuw om steun te vragen. Steun voor het realiseren van onze wervelende plannen, in het bijzonder voor ons groots jubileumjaar.

U kan ons financieel steunen door lid te worden of te blijven van het steuncomité van Acantus. Door overschrijving van € 25 wordt u steunend lid. Door overschrijving van minimum € 50 wordt u lid van ons erecomité.

Overschrijven kan op het rekeningnummer IBAN BE12 4153 0072 7192 (BIC KREDBEBB) van Acantus, Puitvoetstraat 66, 9100 Sint-Niklaas.

Wij danken u van harte voor uw sympathieke en milde steun.