Steun ons

Beste Sympathisant,

Wat is het jaar 2023 weer voorbijgevlogen. En mede dankzij uw niet-aflatende steun werd ook dit jaar een succesvol muzikaal jaar. Zoals gewoonlijk brengen wij u een overzicht van onze activiteiten tijdens het voorbije jaar evenals van wat nu al op het programma staat voor 2024.

Wat was in 2023.

We concentreerden ons op het instuderen van nieuw koorwerk o.a. voor een concert met het Oostenrijkse koor Ton-in-Ton dat helaas het geplande  voorjaarsbezoek annuleerde.

We legden ons toe op het instuderen van een nieuw uitdagend programma met het oog op de  gezamenlijke concerten met het jubilerende Harmonieorkest Beveren op 14 en 15 oktober. Ook ons jaarlijkse koorweekeinde stond helemaal in het teken van de afwerking van het enorm gevarieerde repertoire. Het resulteerde in 2 zeer gesmaakte ‘Koor in Concert’ uitvoeringen.

Het jaarlijks aperitiefconcert in de Hemel op 27 augustus kon opnieuw rekenen op een gretig publiek.

We droegen ons steentje bij aan ‘De Warmste Week’ met een optreden in de Scala tijdens de kerstbeurs georganiseerd door bloemenzaak ‘De vier seizoenen’ en ‘De Orde van het Pilorijn’.

2023 werd traditioneel afgesloten tijdens de Middernachtmis in de Sint-Martinuskerk in Beveren.

Wat komt in 2024.

Januari, februari en maart staan in het teken van het instuderen van nieuwe muziek voor de Paastijd. Op Paaszaterdag verzorgen we zoals steeds de Paaswake in Beveren en op Pasen zelf zingen wij de alom bekende ‘Artiestenmis’ in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. In beide vieringen zingen we o.a. een mis van de Hongaarse componist Ferenc Farkas en worden we begeleid door het koperkwintet Brassery.

Op 28 april zijn we uitgenodigd om een viering op te luisteren in de Sint-Antoniuskerk in Brasschaat.

Op 3 mei geven we logistieke ondersteuning tijdens een concert van het Sofia Boys Choir in de kerk van Haasdonk.

Van 29 juni tot 1 juli gaat onze koorreis richting Normandië.

Op 25 augustus staat alweer ons aperitiefconcert op het programma tijdens de Beverse Feesten.

Na de paasperiode zal de grootste hap van onze tijd echter besteed worden aan de voorbereiding van ons nieuw jaarproject nl. de uitvoering van de opera Dido and Aeneas van de 17e-eeuwse Engelse componist Henry Purcell in de maand november. We werken daarvoor samen met het Euterpe Baroque Consort en een schare jonge solisten. Na de recente samenwerking met o.a. folkgroep Ishtar, ensemble a (Mozart Requiem) en Harmonieorkest Beveren, is dit voor Acantus weer een geheel nieuwe uitdaging.

De Middernachtmis op 25 december ter afsluiting van koorjaar 2024 mag ook zeker niet ontbreken.

Hopelijk mogen wij ook voor dit komende koorjaar rekenen op uw niet-aflatende steun om op hoog niveau muzikaal ambassadeur te blijven?

Door overschrijving van € 25 wordt u steunend lid. Door overschrijving van minimum € 50 wordt u lid van ons erecomité. Overschrijven kan op het rekeningnummer IBAN BE12 4153 0072 7192 (BIC KREDBEBB) van Acantus.

Wij danken u van harte voor uw sympathieke en milde steun.