Steun ons

Geachte heer
Geachte mevrouw

2018 was alweer een memorabel jaar voor het Gemengd Koor Acantus.

Het voorjaar was gewijd aan de voorbereiding van een aantal belangrijke muzikale evenementen.

Eind juni verzorgden we het Mittagsgebet in de prachtige Kölner Dom en traden we op in de kerk Sankt Maria im Kapitol. Onze dertigste ‘Hemel’ was een groot succes, mede door de inbreng van ensemble Kalinka. In september zongen we in Laken de eucharistieviering  ter gelegenheid van de herdenking van het overlijden van Koning Boudewijn, 25 jaar geleden. Een hele eer. Hoogtepunt van het vorige koorjaar waren zonder twijfel de twee concerten in de Sint-Martinuskerk in Beveren, in het kader van het einde van de Groote Oorlog,  met de uitvoering van o.a. het Requiem van Maurice Duruflé, mede gerealiseerd dankzij uw niet aflatende steun. Wij zijn u hiervoor zeer dankbaar.

Het jaar 2019  belooft opnieuw zeer boeiend te worden met allereerst onze deelname aan het korenfestival ‘Volkoren’ in Aarschot tijdens de maand mei. Eind juni gaat onze jaarlijkse koorreis richting Utrecht. Deze gezellige stad ligt, net als Beveren, op de Europese Culturele Sint-Maartenroute. Misschien aanleiding tot de uitvoering van onze Missa Sancti Martini van Damijan Močnik.

Wij hernieuwen dit jaar ook de succesvolle samenwerking met folkgroep Ishtar, waarmee we in 2016 enkele zeer gewaardeerde kerstconcerten verzorgden met kerstliederen uit heel Europa. Op 5 en 6 oktober brengen Acantus en Ishtar samen in CC Ter Vesten in Beveren het programma ‘Balkan Express’, met liederen uit de Balkan en omliggende regio’s.  In december hernemen we samen het kerstprogramma, o.a. te Veldegem.

Om al deze muzikale plannen voor 2019 te kunnen realiseren, zijn we dan ook zo vrij opnieuw een beroep te doen op uw financiële medewerking. Dit kan u doen door lid te worden of te blijven van het steuncomité van Acantus.

Door storting van € 25 wordt u steunend lid. Door storting van minimum € 50 wordt u lid van ons erecomité. 
Overschrijven kan op het rekeningnummer IBAN BE12 4153 0072 7192 BIC KREDBEBB van Acantus, Puitvoetstraat 66, 9100 Sint-Niklaas.

Wij danken u van harte voor uw sympathie en milde steun en kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op onze volgende concerten.